Skip to content

Társastánc tanszak

A TánCentrum Szegedi Alapfokú Művészeti Iskola és Művészeti Szakgimnázium társastánc tanszakán gyerekeket és felnőtteket is tanítunk.

 

tancentrum4131A gyerekek az alapfokú művészetoktatás keretében 12 éves programban tanulhatnak táncolni. Kezdetben gyerektáncokkal ismerkedhetnek meg, melyek fejlesztik mozgáskultúrájukat, mozgáskoordinációjukat, ritmusérzéküket, testtudatukat és a partnerrel való együttműködést. Ezen képességek elsajátítása segíti a későbbiek folyamán a társastáncok bevezetését. A gyermektáncokat követően latin (cha-cha-cha, rumba, jive, samba, paso doble) és standard (angol keringő, tango, quick step, bécsi keringő, slow fox) táncokat tanulnak a gyermekek.

A szülők és hozzátartozók év közben betekintést nyerhetnek gyermekük fejlődésébe az iskola Karácsonyi Műsorán, majd év végén a Szegedi Nemzeti Színházban megrendezésre kerülő Évadzáró Gálaműsoron.

 

A tánciskola természetesen azok számára is biztosít lehetőséget, akik a versenytáncokkal szeretnének megismerkedni, és versenyezni szeretnének.

 

tancentrum1038A felnőtteknek a társastánc lehetőséget ad a kikapcsolódásra, felszabadulásra, a mindennapi stressz és feszültség levezetésére, az önkifejezésre, a társas kapcsolatok erősítésére és a kommunikáció fejlesztésére.

A felnőtt tanfolyamon a társastáncok alapjait tanítjuk. Elsajátítják a standard (angol keringő, tango, bécsi keringő, slow-fox, foxtrott), a latin-amerikai (cha-cha-cha, samba, rumba, jive) és divattáncokat (boogie-woogie, hobby rocky, salsa-mambo).

A társastánc oktatás központja az iskola székhelyén, a Tisza Lajos krt. 41. szám alatti Postapalota 1. emeletén, Szeged legnagyobb belvárosi tánctermében található.